Meten is weten met de Duurzame InzetbaarheidsIndeX van TNO en Hobp.

Veel organisaties hebben behoefte aan inzicht in hoe het ervoor staat met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Hoe gezond en gemotiveerd zijn je medewerkers? Sluit hun kennis nog aan bij het werk? En passen ze over 5 jaar ook goed bij hun werk? In samenwerking met de TNO biedt Hobp hier de oplossing voor.

Een wetenschappelijk gevalideerd instrument.

De Duurzame InzetbaarheidsIndeX (DIX) is een wetenschappelijk gevalideerd instrument ontwikkeld door TNO. Samen met TNO hebben wij de DIX gedigitaliseerd tot een bruikbare scan. 

Met de DIX meten we de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, aan de hand van 5 aspecten die volgens TNO essentieel zijn om optimaal aan het werk te blijven:

De rol van de DIX in ons platform.

De Duurzame InzetbaarheidsIndeX (DIX) speelt een sleutelrol in ons platform: het vormt het startpunt om te achterhalen waar de individuele behoeften van je medewerkers liggen. Iedere medewerker heeft namelijk andere uitdagingen in en rondom het werk.

Door het inzetten van deze nul-meting kunnen we jouw medewerkers effectief ondersteunen om duurzaam inzetbaar te blijven, zodat jouw bedrijf met ze mee kan groeien. 

De scan wordt door veel bedrijven ook ingezet als PMO-instrument. 

Vraag een demo aan

Wij waarborgen de privacy van de medewerker: alle persoonlijke data blijven exclusief eigendom van de medewerker zelf.

Terugkoppelingen zijn strikt persoonlijk en niet toegankelijk voor werkgevers.

Inzicht en advies voor jouw medewerkers.

Via ons platform vullen medewerkers gemakkelijk de DIX-scan in en ontvangen zij een persoonlijk rapport. Dit rapport biedt niet alleen een duidelijke uitleg van de scores, maar stimuleert ook het bewustzijn over hun eigen duurzame inzetbaarheid.

Aan de hand van de scores adviseert ons platform gerichte online tools uit ons aanbod om medewerkers te helpen bij het maken van verbeteringenDenk aan een cursus over mantelzorg, een leerlijn om meer veerkracht te ontwikkelen, een luisterboek over perfectionisme of een challenge om meer te bewegen op je werk.

Download prijslijst

De mogelijkheden voor jouw organisatie.

Vanaf 30 medewerkers biedt Hobp een geanonimiseerde organisatierapportage van de DIX, waarmee je inzicht krijgt in kritieke gebieden zoals mentale gezondheid en productiviteit. Dit helpt jouw organisatie om actiepunten voor duurzame inzetbaarheid te identificeren. 

Daarnaast maken we met de Kosten-Baten Analyse van TNO en NPDI de productiviteitsgroei en financiële impact van duurzame inzetbaarheid meetbaar, inclusief benchmark.

Neem contact op

Thema’s voor duurzame groei

Alle online tools van Hobp zijn gericht op de essentiële componenten die, volgens TNO, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van je medewerkers én je organisatie.

Het duurzaamheidsplatform van Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.