Streef naar een evenwichtige
werk-privébalans voor je medewerkers.

Werk en privé lopen steeds meer door elkaar heen. Een gezonde balans is daarom meer dan alleen een wens van veel medewerkers: het is ook een cruciaal element van duurzame inzetbaarheid.

De verschillende rollen van een werknemer.

Werk-privébalans gaat om het vinden van evenwicht en harmonie tussen zowel de professionele als persoonlijke verantwoordelijkheden van een werknemer.

Een gezonde balans stelt werknemers in staat om effectief te functioneren in verschillende rollen – als werknemer, ouder, partner of vriend. Dit zorgt voor een meer vervuld en gebalanceerd leven, wat bijdraagt aan een hogere tevredenheid en een lager stressniveau.

Balans stimuleert welzijn en productiviteit.

Chronische stress wordt vaak veroorzaakt door een onevenwichtige werk-privébalans, wat kan leiden tot zowel geestelijke als fysieke gezondheidsklachten. Wanneer werk en privé in balans zijn kunnen stress en burn-outs worden voorkomen.

Door werknemers voldoende ruimte te bieden voor persoonlijke behoeften en zorgtaken, verbetert hun algehele welzijn, waardoor verzuim daalt en productiviteit stijgt. Een goede balans is dus essentieel voor medewerkers om duurzaam inzetbaar te blijven.

Neem contact met ons op

Hobp biedt diverse tools om jouw medewerkers te ondersteunen bij het bereiken van een gezonde werk-privébalans.

Zo kunnen jouw medewerkers succesvol en stressvrij privé uitdagingen combineren met het moderne werkleven.

De oplossing van Hobp.

Het duurzaamheidsplatform van Hobp is dé oplossing voor duurzame inzetbaarheid en een gezonde werk-privébalans in je organisatie.

Het bevat een unieke Duurzame Inzetbaarheidsscan van TNO om de balans tussen werk en privé van medewerkers te meten. Vervolgens biedt Hobp een passend en persoonlijk aanbod online tools om een evenwichtige balans in het leven van elke medewerker te bevorderen. 

Meer over onze oplossing

E-learnings over
werk-privébalans.

Daarnaast biedt Hobp ook de mogelijkheid om losse e-learning pakketten af te nemen voor in je bestaande LMS.

Dit zijn zorgvuldig samengestelde selecties van leeritems gericht op het ondersteunen van medewerkers in het vinden van de juiste balans, zowel thuis als op het werk.

Meer over ons leeraanbod

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.