Persoonlijk leiderschap: 
de basis voor duurzame inzetbaarheid.

Het is een thema dat steeds meer aandacht krijgt. Wanneer werknemers en organisaties streven naar duurzame inzetbaarheid en zowel zakelijke als persoonlijke groei, dan is deze vorm van leiderschap essentieel.

Het belang van persoonlijk leiderschap.

Hobp’s partner TNO omschrijft persoonlijk leiderschap als het vermogen van medewerkers om zelf de regie te nemen over hun leven, zowel op professioneel als persoonlijk vlak. Het vormt de basis voor duurzame inzetbaarheid.

Hiermee toont een medewerker motivatie om te werken aan talent, geluk en vitaliteit. Zonder motivatie is het onmogelijk om duurzaam inzetbaar te blijven.

De impact op je organisatie.

Persoonlijk leiderschap betreft meer dan alleen het sturen van een carrière; het omvat het bewaken van persoonlijk welzijn, het behouden van werkplezier en het ontwikkelen van competenties en vaardigheden.

Door intrinsieke motivatie en zelfsturing centraal te zetten in je organisatie realiseer je grote impact:

  • Hogere productiviteit 
  • Meer betrokkenheid en werkgeluk
  • Persoonlijke- en professionele ontwikkeling
Neem contact met ons op

Hobp biedt strategieën en hulpmiddelen om persoonlijk en intrinsiek leiderschap in jouw organisatie te vergroten.

Hiermee creëren we samen een duurzame en gemotiveerde werkomgeving.

De oplossing van Hobp.

Het duurzaamheidsplatform van Hobp is dé oplossing voor duurzame inzetbaarheid en zelfregie in je organisatie.

Het bevat een unieke Duurzame Inzetbaarheidsscan van TNO om de intrinsieke motivatie van medewerkers te meten. Vervolgens biedt Hobp een passend en persoonlijk aanbod online tools om bevlogenheid en zelfregie te vergroten, zodat jouw medewerkers gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk blijven. 

Meer over onze oplossing

E-learnings over
persoonlijk leiderschap.

Daarnaast biedt Hobp ook de mogelijkheid om e-learning pakketten af te nemen voor in je bestaande LMS.

Dit zijn zorgvuldig samengestelde selecties van leeritems om je medewerkers gericht op weg te helpen naar meer motivatie, zelfregie en assertiviteit!

Meer over ons leeraanbod

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.