De Kosten-Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid (KoBa-Di) van TNO en NPDI.


Wat kost het jouw organisatie als medewerkers niet fit zijn? En welke duurzaamheidsinitiatieven leveren daadwerkelijk rendement op? Met de KoBa-Di krijg je concrete inzichten. Je ontdekt welke besparingen mogelijk zijn door in te zetten op duurzame inzetbaarheid.

De financiële impact van duurzame inzetbaarheid.

De Kosten-Baten Analyse Duurzame Inzetbaarheid (KoBaDi) is een wetenschappelijk onderbouwde rekentool ontwikkeld door TNO en NPDI.

Deze tool maakt het mogelijk om de financiële impact van investeringen in duurzame inzetbaarheid te berekenen.

De inzichten helpen je om weloverwogen beslissingen te nemen en te achterhalen welke initiatieven het hoogste rendement opleveren voor jouw organisatie.

Baseer besluiten op concrete data.

Voor het effectief inzetten van de KoBa-Di is actuele data uit jouw organisatie essentieel. Hier komt de Duurzame InzetbaarheidsIndex (DIX) van het Hobp-platform in beeld.

De DIX is ontworpen om de duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie grondig te meten en levert twaalf gedetailleerde scores.

Met deze scores kan Hobp de KoBaDi invullen en de potentiële besparingen voor jouw organisatie berekenen, inclusief benchmark.

Meer over de DIX

Grip op inzetbaarheid, productiviteit en euro’s.

De KoBa-Di biedt concrete cijfers en data die helpen om te investeren in de meest effectieve strategieën voor duurzame inzetbaarheid. Daarnaast helpt de rekentool bij het identificeren van risico’s en opzetten van preventieve maatregelen om gezondheid en welzijn van werknemers te bevorderen.

  • Inzicht in ROI op investeringen
  • Zicht op huidige en toekomstige (productiviteit)verspilling
  • Vergelijking met branchegemiddelde
  • Reflectie op bestaande en effectieve beleidsmaatregelen
Probeer 14-dagen gratis

Hobp biedt een aanpak voor duurzame inzetbaarheid, waarvan de impact 100% meetbaar is met de DIX en KoBa-Di.

Uniek, gebruiksklaar én toegespitst op de persoonlijke behoeften van jouw medewerker.

Bespaar jaarlijks met de oplossing van Hobp.

Hobp biedt een complete oplossing voor duurzame inzetbaarheid, waarmee jouw organisatie jaarlijks kan besparen op loonkosten.

Ons platform zorgt ervoor dat medewerkers op een eenvoudige, leuke en zinvolle manier kunnen werken aan hun eigen duurzame inzetbaarheid. Ondertussen wordt jouw organisatie uitgerust met de juiste stuurinformatie o.b.v de KoBa-Di en DIX-scan.

  • Verhoogde productiviteit en betrokkenheid
  • Talentbehoud en positief imago
  • Minder (ziekte) verzuim
Ontdek onze oplossing

Voor wie is de Kosten-Baten analyse bedoeld?

De KoBa-Di is ontworpen voor beslissers – zoals directie, financieel managers, HR-managers en beleidsmakers – binnen organisaties die actief willen investeren in het welzijn en de productiviteit van hun werknemers.

Voor strategische partners zoals dienstverleners en verzekeraars, is de KoBa-Di een krachtig instrument om het belang van investeringen in duurzame inzetbaarheid te onderstrepen.

Neem contact op

Hoe is de Kosten-Baten analyse opgezet?

De KoBa-Di maakt gebruik van jaarlijkse TNO-data (NEA en WEA) en CBS-data en wordt elke twee jaar bijgewerkt.

Het gebruikt onderliggende impactformules om productiviteitsverlies zichtbaar te maken en toont effectieve beleidsmaatregelen en interventies.

Branchecijfers zijn ook geïntegreerd, gebaseerd op de NEA-resultaten van dat jaar. Hiermee kunnen bedrijven hun prestaties kunnen vergelijken met die van branchegenoten.

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

Het platform van Hobp is gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie. Deze pijlers vormen de basis voor de DIX en KoBaDi.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.