Veel gestelde vragen

Om je zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen, hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen we je graag telefonisch of per e-mail.

Welke tools biedt Hobp’s duurzaamheidsplatform?

Het duurzaamheidsplatform van Hobp bevat een unieke scan en ruim 600 tools om duurzame inzetbaarheid te vergroten.

De Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX) is een wetenschappelijke test van TNO: het brengt in kaart waar de individuele behoeften van je medewerkers liggen op het gebied van welzijn, (werk)geluk en persoonlijke- en professionele groei.

De bijbehorende tools van Hobp variëren van online cursussen, luisterboeken, e-boeken en samenvattingen, tot scans, leerlijnen en challenges. Denk aan een passende cursus over productief thuiswerken, een leerlijn om meer veerkracht te ontwikkelen, een inspirerend luisterboek over werkgeluk of een challenge om meer te bewegen op je werk.

Daarnaast biedt Hobp ook mogelijkheden tot aanvullende coaching via onze partners. Neem contact met ons op om deze wensen te bespreken.

Kan ik ook individueel aan de slag met Hobp?

Bij Hobp vinden we het belangrijk dat iedereen – jong, oud, werkzoekend, freelancer of werknemer – kan werken aan geluk, welzijn en talent. Daarom kan je als individu ook gebruik maken van ons platform.

Via deze link kun je een los abonnement nemen. Hiermee krijg je een jaar lang onbeperkt toegang tot Hobp, de duurzame inzetbaarheidsscan (DIX) en de bijbehorende aanbevelingen.

Werk je bij een organisatie? Dan is het interessant om in gesprek te gaan over de mogelijkheden van een eigen platform voor jouw hele bedrijf.

Hoe kan Hobp berekenen hoeveel mijn organisatie kan besparen met Duurzame Inzetbaarheid?

Hobp werkt samen met TNO en het Nederlands Platform voor Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) en is gecertificeerd om de door hun ontwikkelde Kosten-Baten analyse (KoBa-DI) in te zetten bij bedrijven.

De KoBa-Di is een geavanceerde rekentool die de productiviteitsgroei en financiële impact van duurzame inzetbaarheid uitrekent, op basis van jouw loonsom en branche. Hiermee kunnen we de impact van meten van ons platform en andere initiatieven voor duurzame inzetbaarheid en uitreken wat jouw bedrijf kan besparen.

De rekentool biedt ook een benchmark. Hiermee krijg je inzicht in hoe je presteert ten opzichte van anderen. Wanneer we de impact inzichtelijk hebben gemaakt, kunnen we consistent de juiste keuzes maken om het potentieel van je medewerkers te vergroten.

Hoe werkt de Duurzame Inzetbaarheidsscan?

Dankzij onze samenwerking met TNO kunnen we de exclusieve Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX) inzetten als drijfveer van ons platform. De scan brengt de inzetbaarheid van een medewerker in kaart, aan de hand van een 50-tal vragen over welzijn, werkgeluk, werk-privé balans, motivatie en kennis en vaardigheden. Op basis van de uitkomsten van de scan krijgen medewerkers gerichte tools aanbevolen uit het aanbod op het platform.

Let op: De scan, het daaruit voortkomende rapport en de persoonlijke aanbevelingen zijn strikt privé. De uitkomsten worden met niemand gedeeld, ook niet met de leidinggevende, vanwege veiligheid en privacy.

Echter kan Hobp op groeps- en bedrijfsniveau de uitkomsten wel inzichtelijk maken. Zo ontdek je waar de aandachtspunten liggen in je bedrijf en kunnen we jouw medewerkers samen helpen om gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te blijven.

Hoe kan het dat Hobp zo betaalbaar is?

Bij Hobp streven we naar duurzame en maatschappelijke impact. Wij geloven dat iedere medewerker en iedere organisatie de mogelijkheid moet hebben om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid. We verdienen het namelijk allemaal om gelukkig en gezond aan het werk te zijn én te blijven. Daarnaast is Hobp volledig online en schaalbaar en daar is onze prijs naar!

Hoe zorgt Hobp ervoor dat mijn medewerkers in de praktijk minder werkdruk ervaren?

De kracht van ons platform is dat we, met behulp van de duurzame inzetbaarheidsscan (DIX) en praktische tools, jouw medewerkers helpen om werkdruk, stress en disbalans te verminderen en gezonder, gelukkiger en bekwamer aan het werk te blijven.

Ons aanbod bevat bijvoorbeeld tools over timemanagement, beter slapen, effectief samenwerken, het ontwikkelen van veerkracht, omgaan met spanningen in het privéleven of ouderschap. Hiermee bouw je aan een vitaal en toekomstbestendig team, zonder onnodige werkdruk of werkstress.

Is Hobp 24/7 en onbeperkt toegankelijk?

Jazeker! Zolang jouw medewerkers een internet of hotspot verbinding hebben is het duurzaamheidsplatform van Hobp altijd beschikbaar. Medewerkers kunnen dus aan de slag waar en wanneer ze willen: tijdens het werk, thuis vanaf de bank of zelf op vakantie. Tevens is het gehele platform gemakkelijk te gebruiken op elk apparaat: laptop, smartphone of tablet.

Hoeveel tijd kost het mij als leidinggevende of HR om Hobp in te zetten in mijn organisatie?

Ons platform biedt een volledig geautomatiseerde en bewezen aanpak voor duurzame inzetbaarheid. Jij als HR of leidinggevende krijgt in 1 oogopslag de inzichten die je nodig hebt en je medewerkers gaan zelf gemakkelijk en gericht aan de slag. Het kost je dus weinig tot geen extra tijd om Hobp in te zetten in je organisatie!

Help je toch hulp nodig of wil je sparren over aanvullende mogelijkheden? Elke dag staat ons team klaar om je te begeleiden naar een vitale, gelukkige en gemotiveerde werkcultuur. Zo creëren we positieve impact op de werkvloer én de groei van je organisatie.

Kan ik de tools van Hobp in mijn LMS koppelen?

Dat kan! De tools van Hobp zijn gemakkelijk te koppelen aan een bestaand LMS. Heeft jouw organisatie geen Learning Managament Systeem (LMS), dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Naast ons eigen platform gericht op duurzame inzetbaarheid werkt Hobp samen met diverse LMS leveranciers die een volledig LMS voor je kunnen faciliteren, in combinatie met onze gekoppelde tools.

Liever direct iemand spreken?

Bel met onze helpdesk

+31(0) 76 230 1305

Connect op LinkedIn

/company/hobp

Stuur een email

klantenservice@hobp.nl

Blijf op de hoogte via Social Media

Connect met ons via LinkedIn

Via onze LinkedInpagina blijf je op de hoogte van de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

Laat je inspireren op Instagram

Via onze instagrampagina nemen we je graag mee achter de schermen en krijg je een inkijkje in ons team en onze organisatie.

Volg onze community op Facebook

Via onze facebookpagina creëren we een community om duurzame inzetbaarheid in Nederland onder de aandacht te brengen.