Veel gestelde vragen

Om je zo goed en snel mogelijk te kunnen helpen, hebben we de meest gestelde vragen voor je op een rijtje gezet. Staat je vraag er niet tussen? Dan helpen we je graag telefonisch of per e-mail.

Wie is Hobp?

Hobp is een NRTO gecertificeerde opleider, gespecialiseerd in het thema duurzame inzetbaarheid. Onze missie is medewerkers gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk houden. Wij geloven dat duurzame groei van je organisatie van binnenuit komt. Als jouw medewerkers groeien, dan groeit jouw bedrijf met ze mee.

Om deze missie te realiseren werkt Hobp o.a. samen met TNO als innovatiepartner voor ontwikkelingen op gebied van duurzame inzetbaarheid. Daarnaast is Hobp lid van het Nederlands Platform voor Duurzame Inzetbaarheid (NPDI).

Mede door deze partnerships en onze maatschappelijke missie om Nederland gezond en gelukkig aan het werk te houden, heeft Hobp een praktisch, wetenschappelijk bewezen en meetbare aanpak voor duurzame inzetbaarheid ontwikkeld, in de vorm van één gebruiksvriendelijk (online) platform

Wat is een duurzaamheidsplatform?

Het duurzaamheidsplatform van Hobp is een kant-en-klare online leeromgeving, ontworpen om duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen. Het platform bevat scans, tools en content die medewerkers en leidinggevenden concreet helpt om gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te blijven.

De wetenschappelijk bewezen aanpak met ons platform is praktisch, meetbaar én toegespitst op de persoonlijke behoeften van iedere medewerker. Daarom resulteert een juiste inzet van ons platform in:

 • Een daling in ziekteverzuim
 • Een toename in productiviteit
 • Een stijging in werkgeluk en betrokkenheid
 • Een stijging in personeelsbehoud
 • Een positiever imago van je organisatie 
 • Het gemakkelijker aantrekken van nieuw talent

Hobp biedt aanvullend de mogelijkheid om eigen bedrijfscontent en cursussen te ontwikkelen en toe te voegen aan het platform, bijvoorbeeld een onboarding of vakinhoudelijke trainingen. We hebben hiervoor een eigen auteurstool.

Welke tools en content bevat Hobp’s duurzaamheidsplatform?

Het duurzaamheidsplatform van Hobp bevat een unieke scan en ruim 600 tools en content om duurzame inzetbaarheid te vergroten.

 • De Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX) is een wetenschappelijke test van TNO: het brengt in kaart waar de individuele behoeften van je medewerkers liggen op het gebied van welzijn, (werk)geluk en persoonlijke- en professionele groei.
 • De bijbehorende content van Hobp variëert van online cursussen, luisterboeken, e-boeken en samenvattingen, tot scans, leerlijnen en challenges. Denk aan een passende cursus over productief thuiswerken, een leerlijn om meer veerkracht te ontwikkelen, een inspirerend luisterboek over werkgeluk of een challenge om meer te bewegen op je werk.

Daarnaast biedt Hobp ook mogelijkheden tot aanvullende coaching via onze partners. Neem contact met ons op om deze wensen te bespreken.

Wat levert Hobp's duurzaamheidsplatform op voor mijn medewerkers?

 • Een persoonlijke meting (de wetenschappelijk gevalideerde Duurzame inzetbaarheidsscan (DIX) van TNO). Hiermee worden individuele behoeften in kaart gebracht en worden medewerkers bewust gemaakt over o.a. productiviteit, welzijn en werkgeluk.  
 • Een persoonlijk rapport met uitkomsten, uitleg en tips. Dit rapport is alleen inzichtelijk voor de medewerker zelf. 
 • Gepersonaliseerde aanbevelingen en tools, op basis van de persoonlijke meting. 
 • Onbeperkt toegang tot de totale catalogus met tools en leeritems om gezond en gelukkig te blijven, zowel op het werk als daarbuiten. De catalogus bevat 600+ cursussen, challenges, luisterboeken, e-boeken, testen en meer, alles gerelateerd aan duurzame inzetbaarheid.

Wat levert Hobp's duurzaamheidsplatform op voor mijn organisatie?

 • Een direct in te zetten platform dat management/HR ontzorgt door een volledig geautomatiseerde aanpak, en tegelijkertijd medewerkers zelf in de regie zet en actief betrekt. 
 • Real-time inzicht in de activiteiten en voortgang m.b.v. diverse rapportages en dashboards.
 • Een (periodieke) organsiatieblauwdruk van de DIX-scan, waarmee je geanonimiseerd inzicht krijgt in alle aspecten van duurzame inzetbaarheid in je organisatie en eventuele kritieke gebieden. De DIX-scan is tevens in te zetten als PMO-instrument en te gebruiken als handvat om het gesprek met medewerkers gericht(er) aan te gaan. 
 • Concreet inzicht in de financiële impact en besparingen op gebied van duurzame inzetbaarheid, inclusief benchmark, m.b.v. de Kosten-Baten Analyse van TNO en NPDI. 

De wetenschappelijk bewezen aanpak met ons platform is hiermee praktisch, meetbaar én toegespitst op de persoonlijke behoeften van iedere medewerker. Daarom resulteert een juiste inzet van ons platform in:

 • Een daling in ziekteverzuim
 • Een toename in productiviteit
 • Een stijging in werkgeluk en betrokkenheid
 • Een stijging in personeelsbehoud
 • Een positiever imago van je organisatie 
 • Het gemakkelijker aantrekken van nieuw talent

Kan ik ook individueel aan de slag met Hobp?

Bij Hobp vinden we het belangrijk dat iedereen – jong, oud, werkzoekend, freelancer of werknemer – kan werken aan geluk, welzijn en talent. Daarom kan je als individu ook gebruik maken van ons platform.

Via deze link kun je een los abonnement nemen. Hiermee krijg je een jaar lang onbeperkt toegang tot Hobp, de duurzame inzetbaarheidsscan (DIX) en de bijbehorende aanbevelingen.

Werk je bij een organisatie? Dan is het interessant om in gesprek te gaan over de mogelijkheden van een eigen platform voor jouw hele bedrijf.

Kan Hobp berekenen wat mijn organisatie kan besparen met Duurzame Inzetbaarheid?

Ja zeker! Hobp werkt samen met TNO en het Nederlands Platform voor Duurzame Inzetbaarheid (NPDI) en is gecertificeerd om de door hun ontwikkelde Kosten-Baten analyse (KoBa-DI) in te zetten bij bedrijven.

De KoBa-Di is een geavanceerde rekentool die de productiviteitsgroei en financiële impact van duurzame inzetbaarheid uitrekent, op basis van jouw loonsom en branche. Hiermee kunnen we de impact van meten van ons platform en andere initiatieven voor duurzame inzetbaarheid en uitrekenen wat jouw bedrijf kan besparen.

De rekentool biedt ook een benchmark. Hiermee krijg je inzicht in hoe je presteert ten opzichte van anderen. Wanneer we de impact inzichtelijk hebben gemaakt, kunnen we consistent de juiste keuzes maken om het potentieel van je medewerkers te vergroten.

Hoe werkt de Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX)?

Dankzij onze samenwerking met TNO kunnen we de exclusieve Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX) inzetten als drijfveer van ons platform. De scan brengt de inzetbaarheid van een medewerker in kaart, aan de hand van een 50-tal vragen over welzijn, werkgeluk, werk-privé balans, motivatie en kennis en vaardigheden. Op basis van de uitkomsten van de scan krijgen medewerkers gerichte tools aanbevolen uit het aanbod op het platform.

Let op: De scan, het daaruit voortkomende rapport en de persoonlijke aanbevelingen zijn strikt privé. De uitkomsten worden met niemand gedeeld, ook niet met de leidinggevende, vanwege veiligheid en privacy.

Echter kan Hobp op groeps- en bedrijfsniveau de uitkomsten wel inzichtelijk maken. Zo ontdek je waar de aandachtspunten liggen in je bedrijf en kunnen we jouw medewerkers samen helpen om gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te blijven.

Hoe kan het dat Hobp zo betaalbaar is?

Bij Hobp streven we naar duurzame en maatschappelijke impact. Wij geloven dat iedere medewerker en iedere organisatie de mogelijkheid moet hebben om aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid. We verdienen het namelijk allemaal om gelukkig en gezond aan het werk te zijn én te blijven. Daarnaast is Hobp volledig online en schaalbaar en daar is onze prijs naar!

Hoe zorgt Hobp ervoor dat mijn medewerkers in de praktijk minder werkdruk ervaren?

De kracht van ons platform is dat we, met behulp van de duurzame inzetbaarheidsscan (DIX) en praktische tools, jouw medewerkers helpen om werkdruk, stress en disbalans te verminderen en gezonder, gelukkiger en bekwamer aan het werk te blijven.

Ons aanbod bevat bijvoorbeeld tools over timemanagement, beter slapen, effectief samenwerken, het ontwikkelen van veerkracht, omgaan met spanningen in het privéleven of ouderschap. Hiermee bouw je aan een vitaal en toekomstbestendig team, zonder onnodige werkdruk of werkstress.

Is Hobp 24/7 en onbeperkt toegankelijk?

Jazeker! Zolang jouw medewerkers een internet of hotspot verbinding hebben is het duurzaamheidsplatform van Hobp altijd beschikbaar. Medewerkers kunnen dus aan de slag waar en wanneer ze willen: tijdens het werk, thuis vanaf de bank of zelf op vakantie. Tevens is het gehele platform gemakkelijk te gebruiken op elk apparaat: laptop, smartphone of tablet.

Hoeveel tijd kost het mij als leidinggevende of HR om Hobp in te zetten in mijn organisatie?

Ons platform biedt een volledig geautomatiseerde en bewezen aanpak voor duurzame inzetbaarheid. Jij als HR of leidinggevende krijgt in 1 oogopslag de inzichten die je nodig hebt en je medewerkers gaan zelf gemakkelijk en gericht aan de slag. Het kost je dus weinig tot geen extra tijd om Hobp in te zetten in je organisatie!

Help je toch hulp nodig of wil je sparren over aanvullende mogelijkheden? Elke dag staat ons team klaar om je te begeleiden naar een vitale, gelukkige en gemotiveerde werkcultuur. Zo creëren we positieve impact op de werkvloer én de groei van je organisatie.

Kan ik de tools van Hobp in mijn LMS koppelen?

Dat kan! De tools van Hobp zijn gemakkelijk te koppelen aan een bestaand LMS. Heeft jouw organisatie geen Learning Managament Systeem (LMS), dan gaan we graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Naast ons eigen platform gericht op duurzame inzetbaarheid werkt Hobp samen met diverse LMS leveranciers die een volledig LMS voor je kunnen faciliteren, in combinatie met onze gekoppelde tools.

Liever direct iemand spreken?

Bel met onze helpdesk

+31(0) 76 230 1305

Connect op LinkedIn

/company/hobp

Stuur een email

klantenservice@hobp.nl