Jouw medewerkers elke dag met plezier
aan het werk!

Stel je voor: jouw medewerkers beginnen elke dag met een glimlach en enthousiasme aan hun werk. Dit is geen utopie, maar een haalbare realiteit met de juiste focus op werkplezier en duurzame inzetbaarheid.

Gelukkig zijn in je werk…

Werkplezier is essentieel voor duurzame inzetbaarheid en betekent meer dan alleen plezier in je werk; het omvat diepe arbeidsvoldoening en het gevoel dat je werk zowel prettig als zinvol is.

Het idee dat werknemers zonder werkplezier op lange termijn productief blijven, is een misvatting. Een gebrek aan werkplezier heeft een domino-effect op cruciale aspecten zoals mentale en fysieke gezondheid, motivatie, betrokkenheid, en de drive voor professionele ontwikkeling en leren.

…resulteert in productiviteit en welzijn.

Medewerkers die plezier hebben in hun werk vertonen hogere productiviteit en betrokkenheid, wat leidt tot betere prestaties en minder verzuim. Ze ervaren minder werkstress en gezondheidsklachten, wat uitval vermindert.

Daarnaast zorgt werkplezier voor minder personeelsverloop, bespaart het (loon)kosten en trek je sneller nieuw talent aan. Het bevorderen van werkplezier is dus cruciaal voor zowel het welzijn van werknemers als de groei van je bedrijf.

  • Verbeter welzijn en vitaliteit
  • Vergroot betrokkenheid en productiviteit
  • Verminder personeelsverloop
Neem contact met ons op

Hobp biedt strategieën en hulpmiddelen om werkplezier en werkgeluk binnen jouw organisatie te vergroten.

Hiermee creëren we samen een positieve en ondersteunende werkomgeving.

De oplossing van Hobp.

Het duurzaamheidsplatform van Hobp is dé oplossing voor duurzame inzetbaarheid en werkgeluk in je organisatie.

Het bevat een unieke Duurzame Inzetbaarheidsscan van TNO om het werkgeluk van medewerkers te meten. Vervolgens biedt Hobp een passend en persoonlijk aanbod online tools om betrokkenheid, plezier en arbeidsvoldoening van iedere medewerker te vergroten. 

Meer over onze oplossing

E-learnings over
werkgeluk.

Daarnaast biedt Hobp ook de mogelijkheid om e-learning pakketten af te nemen voor in je bestaande LMS.

Dit zijn zorgvuldig samengestelde selecties van leeritems gericht op het bevorderen van het geluksgevoel van medewerkers, want iedereen verdient het om met een glimlach aan of naar het werk te gaan.

Meer over ons leeraanbod

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.