De toekomst van goed werkgeverschap
is het welzijn van je medewerkers!

Uit onderzoek van TNO blijkt dat ruim 1,6 miljoen werknemers kampen met burn-outklachten. Werkstress wordt aangeduid als de voornaamste oorzaak van verzuim. Het welzijn van medewerkers wordt steeds belangrijker, zowel binnen als buiten de werkomgeving, en vormt een essentiële factor voor duurzame inzetbaarheid.

Aandacht voor welzijn voorkomt verzuim…

In een arbeidsmarkt waar de druk en het tempo hoog liggen, is het risico op burn-outs en gerelateerde gezondheidsklachten significant. Door te focussen op het welzijn van je medewerkers voorkom je (onnodig) verzuim.

Daarnaast hebben vitale medewerkers doorgaans meer energie, een hogere betrokkenheid en kunnen ze effectiever omgaan met de eisen van hun werk. Dit leidt tot verbeterde productiviteit en tevredenheid, wat essentieel is voor de groei van je organisatie.

  • Verminder en voorkom verzuim
  • Vergroot betrokkenheid en productiviteit
  • Versterk werkgeluk

…en zorgt voor een gezonde bedrijfscultuur.

Wanneer werknemers zich ondersteund voelen in hun gezondheid en welzijn, draagt dit tevens bij aan een positieve werksfeer en het sneller aantrekken van nieuw talent!

Bedrijven die investeren in het welzijn van hun personeel zetten de norm voor een vooruitstrevende en gezonde bedrijfscultuur!

Neem contact met ons op

Hobp biedt strategieën en hulpmiddelen om het welzijn van de medewerkers in jouw organisatie te vergroten.

Hiermee creëren we samen een vitale en ondersteunende werkomgeving.

De oplossing van Hobp.

Het duurzaamheidsplatform van Hobp is dé oplossing voor duurzame inzetbaarheid en welzijn in je organisatie.

Het bevat een unieke Duurzame Inzetbaarheidsscan van TNO om het welzijn van medewerkers te meten. Vervolgens biedt Hobp een passend en persoonlijk aanbod online tools om de vitaliteit van iedere medewerker te vergroten. Zo kunnen je medewerkers gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk blijven.

Meer over onze oplossing

E-learnings over
vitaliteit en gezondheid.

Daarnaast biedt Hobp ook de mogelijkheid om e-learning pakketten af te nemen voor in je bestaande LMS.

Dit zijn zorgvuldig samengestelde selecties van leeritems gericht op het bevorderen van de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers!

Meer over ons leeraanbod

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.