De Duurzame InzetbaarheidsIndeX (DIX) van TNO en Hobp.

Veel organisaties hebben behoefte aan inzicht in hoe het staat met de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Hoe gezond en gemotiveerd zijn je medewerkers? Sluit hun kennis nog aan bij het werk? En passen ze over 5 jaar ook goed bij hun werk? In samenwerking met de TNO biedt Hobp hier de oplossing voor.

Een wetenschappelijk gevalideerde scan.

De Duurzame InzetbaarheidsIndex (DIX) is een wetenschappelijk gevalideerd instrument, ontwikkeld door TNO. Het is speciaal ontworpen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen organisaties te meten.

Met de DIX krijg je concreet inzicht in hoe goed werknemers in staat zijn om gezond, gemotiveerd en productief aan het werk te blijven. Zowel nu als in de toekomst.

Meten en evalueren van duurzame inzetbaarheid.

Hobp heeft de krachten gebundeld met TNO om de DIX te transformeren naar een digitale en gebruiksvriendelijke scan, die beschikbaar is op het platform van Hobp.

Met deze samenwerking en de DIX scan maken wij het mogelijk om op een concrete en gerichte manier de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te evalueren en te verbeteren.

Ontdek onze aanpak

Integrale benadering
met de DIX en TNO.

De DIX meet de inzetbaarheid van medewerkers op basis van een 50-tal vragen. Deze vragen zijn gerelateerd aan de kernfactoren die, volgens TNO, essentieel zijn om optimaal aan het werk te blijven:

Doordat alle aspecten van duurzame inzetbaarheid gemeten worden, krijg je een integraal beeld van de aandachtspunten in jouw organisatie.

Wij waarborgen de privacy van de medewerker: alle persoonlijke data blijven exclusief eigendom van de medewerker zelf.

Terugkoppelingen zijn strikt persoonlijk en niet toegankelijk voor werkgevers.

De rol van de DIX
in Hobp’s platform.

Het platform van Hobp biedt een integrale aanpak voor duurzame inzetbaarheid. De Duurzame InzetbaarheidsIndeX (DIX) speelt hier een sleutelrol in. Het vormt het startpunt om te achterhalen waar de individuele behoeften van medewerkers liggen. 

Na het invullen van de DIX ontvangen medewerkers een uitgebreid rapport. Dit rapport biedt niet alleen uitleg van de scores, maar stimuleert ook het bewustzijn over hun eigen inzetbaarheid.

Hobp koppelt vervolgens gericht leeraanbod aan de uitslagen van de DIX. Iedere medewerker ontvangt hiermee een persoonlijk groeiplan voor het maken van gerichte verbeteringen. 

Zo kunnen we jouw medewerkers effectief ondersteunen om duurzaam inzetbaar te worden en te blijven. 

Probeer 14 dagen gratis

Inzicht en besparingen voor jouw organisatie.

Vanaf 30 ingevulde DIX-scans biedt Hobp een geanonimiseerde organisatierapportage. Hiermee krijgt je inzicht in de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers en ontdek je waar verbeteringen mogelijk en/of gewenst zijn. Dit helpt om actiepunten voor duurzame inzetbaarheid te identificeren.

De DIX-rapportage levert tevens data die, met behulp van de KoBa-DI van TNO, essentieel zijn om de financiële impact van jouw investeringen in duurzame inzetbaarheid te berekenen.

Meer over de KoBa-Di

De DIX inzetten als los meetinstrument.

Naast onze complete aanpak voor duurzame inzetbaarheid biedt Hobp de mogelijkheid om de DIX los in te zetten als meetinstrument (of PMO). Jij bepaalt hoe en bij wie je de DIX wilt inzetten en hebt toegang tot de bijbehorende rapportages. 

Voor strategische partners, zoals dienstverleners, zorginstellingen, verzekeraars en coaches, is de DIX een krachtig instrument om mensen nog effectiever adviseren of ondersteunen.

De DIX kan vroegtijdig (gezondheids)problemen signaleren, bijdragen aan het opstellen van effectieve behandelplannen, risicobeheer verbeteren en het treffen van preventieve maatregelen ondersteunen.

Prijzen en informatie

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.