Duurzame inzetbaarheid:
essentieel voor iedere organisatie.


Neem Stefan als voorbeeld: een ervaren medewerker die dreigt uit te vallen. Dankzij de DIX heeft hij inzicht gekregen in zijn eigen duurzame inzetbaarheid. Hij heeft een persoonlijk groeiplan ontvangen om werkstress te verminderen en kan nu met plezier bij zijn werkgever aan het werk blijven!

Als jouw medewerkers duurzaam inzetbaar zijn…

Duurzame inzetbaarheid (DI) zorgt ervoor dat jouw medewerkers gezond, gemotiveerd en bekwaam aan het werk blijven, nu en in de toekomt.

Dit concept, ondersteund door TNO en SER, speelt een cruciale rol in het verbeteren van welzijn, werkgeluk en medewerkerbetrokkenheid.

Door actief in te zetten op DI, verhoog je niet alleen de productiviteit binnen je organisatie, maar verminder en voorkom je ook het ziekteverzuim.

…dan groeit jouw bedrijf met hen mee…

In een tijd waarin personeelsbehoud een uitdaging is, zorgt een gerichte aanpak van DI voor betrokken medewerkers die aantoonbaar lang(er) bij je in dienst blijven.

De stijgende productiviteit en daling in (ziekte)verzuim leiden tot concrete kostenbesparingen in je organisatie. Hobp maakt deze financiële impact van DI meetbaar met de KoBa-Di.

…én trek je moeiteloos nieuw talent aan!

Duurzaam inzetbare medewerkers presteren beter. Hiermee verlaag je de noodzaak voor werving en selectie en vergroot je de doorstroming van talent binnen je organisatie.

Gelukkige en gezonde medewerkers zijn tevens de beste ambassadeurs voor jouw organisatie! Jouw positieve bedrijfsimago trekt nieuw talent aan.

Ervaar de voordelen 14-dagen gratis

Hobp biedt een praktische aanpak voor duurzame inzetbaarheid, waarvan de impact 100% meetbaar is.

Uniek, gebruiksklaar én toegespitst op de persoonlijke behoeften van jouw medewerker.

Meetbare impact maak je…

Door te investeren in de inzetbaarheid van je medewerkers zorg je voor blijvende groei van zowel mens als organisatie. Dit stelt je in staat om flexibel in te spelen op de dynamische veranderingen binnen jouw markt en de evoluerende behoeften van je personeel.

  • Verhoogde productiviteit
  • Kostenbesparingen
  • Gelukkige en gezonde medewerkers
  • Talentbehoud en positief imago
  • Minder (ziekte) verzuim

Zo ben én blijf je optimaal voorbereid op de toekomst, met een team dat klaar is om alle uitdagingen aan te gaan.

…samen met Hobp en TNO.

In samenwerking met TNO zorgt Hobp ervoor dat blijvende groei van jouw medewerkers en organisatie binnen handbereik ligt.

Onze praktische oplossing maakt optimale inzetbaarheid van medewerkers haalbaar, voelbaar én meetbaar. Alles in één compleet platform, toegespitst op de persoonlijke behoeften van jouw medewerker.

Ontdek onze oplossing

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in DI en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.