Duurzame InzetbaarheidsIndeX (DIX)

Meten is weten met TNO en Hobp.

Veel organisaties wensen concreet inzicht in de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers. Hoe gezond en gemotiveerd zijn ze? Sluit hun kennis nog aan bij het werk? En passen ze over 5 jaar ook goed bij hun werk? In samenwerking met de TNO en de DIX biedt Hobp hier de oplossing voor.

Wat is de DIX (Duurzame InzetbaarheidsIndex)?

De Duurzame InzetbaarheidsIndex (DIX) is een wetenschappelijk gevalideerd instrument, ontwikkeld door TNO. Het is speciaal ontworpen om de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen organisaties te meten.

Met de DIX krijg je concreet inzicht in hoe goed werknemers in staat zijn om gezond, gemotiveerd en productief aan het werk te blijven. Zowel nu als in de toekomst.

Meten en evalueren van duurzame inzetbaarheid.

Hobp heeft de krachten gebundeld met TNO om de DIX te transformeren naar een digitale en gebruiksvriendelijke scan, die beschikbaar is op het platform van Hobp.

Met deze samenwerking en de DIX scan maken wij het mogelijk om op een concrete en gerichte manier de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te evalueren en te verbeteren.

Ontdek onze aanpak

Integrale benadering
met de DIX en TNO.

De DIX meet de inzetbaarheid van medewerkers op basis van een 50-tal vragen. Deze vragen zijn gerelateerd aan de kernfactoren die, volgens TNO, essentieel zijn om optimaal aan het werk te blijven:

Doordat alle aspecten van duurzame inzetbaarheid gemeten worden, krijg je een integraal beeld van de aandachtspunten in jouw organisatie.

Meer over duurzame inzetbaarheid

Wij waarborgen privacy: alle persoonlijke data uit de Duurzame InzetbaarheidsIndex is eigendom van de medewerker zelf.

Terugkoppelingen zijn strikt persoonlijk en niet toegankelijk voor werkgevers.

De rol van de DIX in de aanpak van Hobp.

Hobp biedt organisaties een complete aanpak voor duurzame inzetbaarheid. De DIX speelt hier een sleutelrol in: het vormt het startpunt om te achtergalen waar de individuele behoeften van medewerkers liggen. Meten is weten!

Na het invullen van de DIX ontvangen medewerkers een uitgebreid rapport. Dit biedt niet alleen uitleg van de scores, maar stimuleert ook het bewustzijn over hun eigen inzetbaarheid.

Hobp faciliteert vervolgens gerichte interventies aan de uitslagen van de DIX, waardoor iedere medewerker een persoonlijk groeiplan ontvangt voor het maken van gerichte verbeteringen.

Hoe de DIX in een bredere context van duurzame inzetbaarheid kan worden ingezet lees je op onze homepage. 

Meer over onze aanpak

Inzicht en besparingen voor jouw organisatie.

Vanaf 30 ingevulde DIX-scans biedt Hobp een geanonimiseerde organisatierapportage. Hiermee krijgt je inzicht in de duurzame inzetbaarheid van jouw medewerkers en ontdek je waar verbeteringen mogelijk en/of gewenst zijn. Dit helpt om actiepunten voor duurzame inzetbaarheid te identificeren.

De DIX-rapportage levert tevens data die, met behulp van de KoBa-DI van TNO, essentieel zijn om de financiële impact van investeringen in duurzame inzetbaarheid te berekenen. Deze data kan tevens gebruikt worden voor de verplichte CSRD rapportage.

Meer over de KoBa-Di

De DIX inzetten als los meetinstrument.

Naast onze complete aanpak voor duurzame inzetbaarheid biedt Hobp de mogelijkheid om de DIX los in te zetten als meetinstrument (of PMO). Jij bepaalt hoe en bij wie je de DIX wilt inzetten en hebt toegang tot de bijbehorende rapportages. 

Voor strategische partners, zoals dienstverleners, zorginstellingen, verzekeraars en coaches, is de DIX een krachtig instrument om mensen nog effectiever adviseren of ondersteunen.

De DIX kan vroegtijdig (gezondheids)problemen signaleren, bijdragen aan het opstellen van effectieve behandelplannen, risicobeheer verbeteren en het treffen van preventieve maatregelen ondersteunen.

Prijzen en informatie

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.