Het DIX-bedrijfsrapport:

Van ‘soft HR’ naar harde cijfers.

.
Veel bedrijven sturen op gevoel of losse signalen van medewerkers. Maar hoe betrouwbaar is dat? Met het DIX-bedrijfsrapport transformeer je soft HR thema’s en duurzame inzetbaarheid naar concrete cijfers en strategische inzichten. 

De kracht van een DIX-bedrijfsrapport.

Met het DIX-bedrijfsrapport zie je in één oogopslag hoe je medewerkers scoren op de belangrijkste HR-thema’s.
Van werkgeluk en werkdruk tot psychologische veiligheid, functioneren en toekomstig verzuimrisico.

Geen aannames, maar concrete data om je HR-beslissingen te onderbouwen. Je ontdekt waar knelpunten en kansen liggen en hoe je operationeel én financieel het hoogste rendement kunt behalen in duurzame inzetbaarheid en verzuimpreventie.

Bekijk voorbeeldrapport

De DIX-scan als basis voor de rapportage.

De DIX (Duurzame InzetbaarheidsIndex) is een, mede door TNO ontwikkelde, scan die de duurzame inzetbaarheid en het  arbeidsvermogen van medewerkers meet.

Medewerkers geven antwoord op 60 vragen over alle aspecten die invloed (kunnen) hebben op hun huidig en toekomstig functioneren. volledig online en anoniem.

Zodra iedereen de scan heeft ingevuld, worden de resultaten automatisch verwerkt in één helder HR-rapport met strategische inzichten voor jouw organisatie.

Lees meer over de DIX-meting

Wat staat er in het rapport?

Dit krijg je concreet in handen:

  • Inzicht in alle scores per vraag en thema, waaronder mentale en fysieke gezondheid, werkgeluk, veerkracht, betrokkenheid, persoonlijk leiderschap, psychologische veiligheid, werk-privébalans, mantelzorg en meer. 
  • Inzicht in jouw loonkostenverspilling door het huidige niveau van duurzame inzetbaarheid. 
  • Organisatiebrede trends en aandachtspunten.
  • Benchmark met bedrijven in jouw sector.
  • Gericht advies voor verbeterpunten.

Het rapport wordt volledig geanonimiseerd en verwerkt vanaf 30 medewerkers, zodat privacy gewaarborgd blijft. Op aanvraag kunnen afdelingen, locaties of groepen worden gesegmenteerd.

Ontvang onze prijslijst

Duidelijk zicht op loonkostenverspilling.

Wist je dat 60% van de bedrijven géén zicht heeft op hun loonkostenverspilling? Jij hoeft daar niet bij te horen!

Op basis van de DIX-scan, loonsom en sectorcode berekenen wij de (verborgen) loonkostenverspilling in jouw bedrijf, inclusief benchmark.

Het overzicht van deze kosten en baten vind je terug in jouw duurzaam inzetbaarheidsrapport – ideaal voor directie en management die kijkt naar harde cijfers.

Meer over de kosten-baten berekening

Als één medewerker niet optimaal presteert, verspil je gemiddeld €10.000 per jaar aan loonkosten.

Hoe werkt het in de praktijk?

Het inzetten van onze tools is heel eenvoudig:

  1. Bestel jouw gewenste aantal DIX-scans.
  2. Medewerkers vullen de online scan in (privacy-proof).
  3. Je ontvangt de uitgebreide bedrijfsresultaten per mail of in een op maat gemaakt online dashboard.

Wil je meer uit de resultaten halen? Plan dan een adviesgesprek waarin we de uitkomsten samen bespreken en concrete vervolgstappen bepalen.

Daarnaast kun je aan de slag met onze gerichte interventies zoals trainingen, workshops of coaching om direct verbeteringen te realiseren – zowel online als op locatie.

Bestel direct de DIX-scan

Inzicht is hét startpunt voor verbetering.

Inzicht wordt pas echt waardevol als het leidt tot actie. Daarom beschikken wij over een breed pakket aan interventiemogelijkheden om jouw organisatie volledig te ontzorgen.

Hiermee kun je direct inspelen op de uitkomsten van de DIX en duurzame verbeteringen realiseren binnen jouw organisatie.

Van (online en fysieke) workshops en trainingen tot coaching en begeleiding op thema’s als werkgeluk, stressreductie, financiën en leiderschap – aangeboden in samenwerking met ons netwerk van gespecialiseerde partners.

Bekijk onze interventies

Duurzame inzetbaarheid meetbaar gemaakt.

De Duurzame Inzetbaarheidsscan en rapportages van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die - volgens TNO - centraal staan in duurzame inzetbaarheid en noodzakelijk zijn voor gezonde groei van mens en organisatie.