Hoe Stefan gelukkig en productief
aan het werk bleef. 

In een tijdperk waar de balans tussen werk en privéleven steeds uitdagender wordt en werkdruk en werkstress toenemen, wordt aandacht voor welzijn en inzetbaarheid cruciaal. Deze medewerkerscase duurzame inzetbaarheid laat zien hoe Stefan gelukkig en productief aan het werk bleef, met behulp van Hobp en TNO

Maak kennis met medewerker Stefan.

Stefan is 45 jaar, getrouwd en vader van drie kinderen. Hij werkt al ruim 5 jaar bij dezelfde werkgever vol overgave en plezier. Toch ervaart hij de afgelopen maanden een toenemend gevoel van mentale onrust.

Het werd steeds lastiger voor Stefan om zijn baan en gezinsleven in balans te brengen en rust en plezier te behouden in het werk. Enerzijds ervaarde Stefan toenemende werkdruk, anderzijds worstelde hij met het balanceren van zijn professionele en persoonlijke leven.

Ondanks de passie voor zijn werk, leidde de stress van het jongleren tussen carrière en gezinsleven tot vermoeidheid en een gevoel van overweldiging.

Wat hem hielp om duurzaam inzetbaar te blijven.

Stefan’s werkgever heeft onlangs besloten om het duurzaamheidsplatform van Hobp te implementeren.

Dit platform bevat een unieke Duurzame Inzetbaarheidsscan (DIX) van TNO om het welzijn en de inzetbaarheid van medewerkers te meten.

Vervolgens krijgen medewerkers een persoonlijk aanbod online tools aanbevolen om gezond, gelukkig en bekwaam aan het werk te kunnen blijven.

Ontdek onze oplossing

Direct zichtbare en positieve resultaten.

Door de DIX-scan heeft Stefan waardevol inzicht gekregen in zijn inzetbaarheid en is hij bewuster geworden van zijn uitdagingen. De resultaten van de scan zijn alleen voor Stefan in te zien, dus hij voelde zich vrij om de vragen naar waarheid in te vullen.

Vervolgens kon Stefan gericht aan de slag. Het platform bood hem gerichte en persoonlijke aanbevelingen om zijn werk-privébalans en mentale rust te verbeteren. Zo werd hij onder meer geholpen om beter met de druk op het werk om te gaan. Daarnaast heeft met zijn werkgever afspraken gemaakt over de zorg die hij voor zijn gezin draagt.

Dit heeft niet alleen Stefan’s welzijn en rust verbeterd, maar heeft ook positieve gevolgen gehad voor zijn productiviteit en plezier op de werkvloer.

Meer over de DIX

Zijn organisatie groeit met hem mee.

Door duurzame inzetbaarheid centraal te zetten in de organisatie, is het in staat om jaarlijks aanzienlijke besparingen te realiseren op loonkosten. Het verzuim wordt  preventief aangepakt, want medewerkers zijn gezonder en gelukkiger. Dit zorgt voor minder kans op burn-outs, stress of uitval. Zo groeit niet alleen Stefan, maar groeit het bedrijf met hem mee.

Voor organisaties die vergelijkbare uitdagingen ervaren of het welzijn en geluk van medewerkers centraal wil zetten, biedt Hobp’s duurzaamheidsplatform een effectieve en toegankelijke oplossing.

Het platform biedt niet alleen directe voordelen voor het welzijn van werknemers, maar draagt ook bij aan de lange termijn gezondheid en groei van je organisatie.

Neem contact op

Ervaren jouw medewerkers vergelijkbare uitdagingen? Dan is Hobp’s duurzaamheidsplatform de oplossing.

Het platform biedt niet alleen directe voordelen voor het welzijn en geluk van jouw werknemers, maar draagt ook bij aan de lange termijn gezondheid en groei van je organisatie.

Onze pijlers voor duurzame inzetbaarheid

De tools en interventies van Hobp zijn gericht op de vijf pijlers die, volgens TNO en de DIX, centraal staan in duurzame inzetbaarheid en zorgen voor gezonde groei van mens en organisatie.

Hobp ontzorgt jouw organisatie door elke medewerker, op basis van de DIX-scan, de juiste thema’s en onderwerpen aan te bieden die aansluiten op hun situatie en behoeften.